Medewerker in de spotlight

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Objectleider & schoonmaakmedewerker
Dusan & Dejan

Op een zonnige donderdag in oktober gaan we op bezoek bij Dusan en Dejan. Dusan coördineert de operationele schoonmaak bij een aantal opdrachtgevers in de regio Utrecht en Dejan is schoonmaakmedewerker. Beide onder leiding van Romina (rayonmanager).

Dusan en Dejan zijn niet alleen neven, maar ook goede vrienden. Beide zijn ze geboren in Servië en nu woonachtig in Nijmegen. De neven kijken in hun vrije tijd samen graag naar films en plannen ze regelmatig een bezoek aan een spa. Daarnaast zijn ze dol op hun honden Pablo en Lara. Ook kookt Dejan graag in zijn vrije tijd.

Ze zijn beide opgegroeid in een christelijke-orthodoxe gemeenschap in Belgrado. Dejan is opgeleid tot kinderpsycholoog maar is vervolgens gaan werken in de meubelindustrie. Dusan is opgevoed door zijn oma en is na zijn basisschool in een internaat opgegroeid. Vervolgens is hij theologie (een studie naar geloof en religiewetenschappen) en tandheelkunde gaan studeren aan de universiteit in Belgrado.

Hoe ze in Nederland terecht zijn gekomen? Op een zomerdag kwam Dusan in zijn geboorteland Servië een Nederlandse toerist tegen en ze raakten bevriend. Zij nodigde hem uit om een keer in Nederland langs te komen. Tijdens zijn tijd in Nederland heeft hij een bezoek aan de kerk in Nijmegen gebracht waar hij een positieve indruk heeft achtergelaten. Want eenmaal terug in Servië kreeg Dusan  vanuit de gemeenschap te horen dat hij naar Nijmegen moest om priester te worden en de gemeenschap te vertegenwoordigen. In 2008 is Dusan in Nederland komen wonen.

 

Dejan is zijn neef gevolgd en in 2014 naar Nederland gekomen. Samen hebben ze een mooi leven in Nederland opgebouwd en zetten ze zich in voor de christelijke-orthodoxe gemeenschap. Zo organiseren ze bijvoorbeeld taallessen en muziekmiddagen voor buitenlandse kinderen. Dejan: ‘’We leven met liefde en respect voor iedereen. Iedereen is welkom.’’Dat iedereen welkom is blijkt ook uit het feit dat Dejan en Dusan niet de enige bewoners zijn van hun huis. De neven bieden mensen uit de gemeenschap onderdak om ze te helpen te integreren in Nederland.

Dusan vult aan: ‘’De gemeenschap is mijn leven. Mijn tweede leven is ATALIAN. Ik ben tevreden met Nederland en vind het mooi om mensen te helpen’’.

Of ze ooit nog terug willen naar hun geboorteland Servië? Nee. De familie woont verspreid over de hele wereld. Een deel van de familie is wel dichtbij. Zo is de vader van Dusan naar Nederland gekomen. ‘’Sinds mijn vader dit jaar in Nederland is komen wonen heb ik mijn vader pas echt leren kennen. Daar ben ik dankbaar voor’’, aldus Dusan.

Hun droom? ‘’We hebben niet veel wensen, want we zijn enorm tevreden. Eigenlijk hebben we onze droom al waargemaakt. We zijn blij met ons leven in Nederland. Onze enige wens is dat de temperatuur in Nederland wat hoger is.’’

Interviewers en tekstbewerking: Laura Eulderink (recruiter) & Femke Scholten Linde (commercieel medewerker).

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.