Medewerker in de spotlight – Alice

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Alice - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Alice Candeias Rosa
Medewerker in de Spotlight

Op een zonnige dag ben ik, John van de Bunt (Commercieel Directeur), op bezoek bij Alice Candeias Rosa, schoonmaakcoördinator in Amsterdam. Ze werkt bij Waternet, een waterbedrijf dat zorgt voor schoon drinkwater en ook voor het zuiveren van afvalwater.

Alice woont in Amsterdam, is 49 jaar en heeft twee zoons (leuk weetje: de ene zoon is de winnaar van het zangprogramma We Want More en de andere zoon is naast zijn studie een van de beste verkopers van Nederland). Haar grote hobby’s zijn Zumba en yoga.

Alice is geboren en getogen in Sines; dit ligt in het zuiden van Portugal. Na haar opleiding zorg & welzijn is ze gaan werken in een weeshuis en hier is ze na haar studie gebleven om jongeren met een rugzakje te begeleiden in het leven.

In 2007 is Alice in Nederland komen wonen en direct gaan werken in de schoonmaak. In die tijd heeft ze hard gewerkt om het schoonmaakvak te leren, maar bovenal de Nederlandse taal. Dat is goed te merken, want Alice beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Zo’n 1,5 jaar geleden is Alice bij Atalian komen werken. Ze vertelt: “Ik ben overgestapt naar Atalian tijdens de overname. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn overstap want ik ben heel hartelijk ontvangen.” We zijn blij te horen dat Alice aangeeft dat je als medewerker bij Atalian geen nummer bent. Ze legt uit: ‘’Je kan altijd met je vragen terecht bij je leidinggevende of het hoofdkantoor. Iedereen is hartelijk en het voelt echt als een familie.”

Alice's droom

‘’ik droom ervan om ooit terug te keren naar Portugal en daar mijn eigen winkel te kunnen beginnen.’’

Alice vertelt enthousiast over alle locaties van Waternet. Ze is namelijk niet alleen verantwoordelijk voor de aansturing van het hoofdkantoor, maar ook van 7 andere locaties die verspreid liggen door de stad. Als coördinator stuurt Alice 30 schoonmaakmedewerkers aan. ‘’Vorig jaar heb ik de cursus Train de Trainer gevolgd om medewerkers voor te bereiden op het examen voor de Basismodule algemene schoonmaak. Ik vind het erg leuk om mijn collega’s te trainen en dit geeft mij veel voldoening en waardering. Ik ben trots op mijn team en de resultaten die we door samenwerken met elkaar behalen. Het is erg fijn dat wij met zoveel verschillende culturen respectvol met elkaar samenwerken’’.

Alice vult aan dat ze zich helemaal thuis voelt bij Atalian en dat ze hoopt in de toekomst zich te kunnen blijven ontwikkelen binnen de organisatie. Alice is een enorme meerwaarde als persoon en als collega. Onze medewerkers maken het verschil! Wij geloven; Vakmanschap verbindt!

Interviewer & fotograaf: John van de Bunt | Tekstbewerking: Femke Scholten Linde & Laura Eulderink