Inclusiviteit

We zijn ervan overtuigd dat werk meer is dan alleen inkomen. Het biedt structuur, zelfstandigheid en eigenwaarde voor onze medewerkers. Daarom blijven we duurzame kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment (begin 2021) bestaat 17% van ons totale personeelsbestand uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze ambitie is dat dit percentage stijgt tot 20% in 2025.

ATALIAN is pionier in inclusief ondernemerschap door onze unieke samenwerking met SW-bedrijven. Wij zijn trots participatie al ruim 14 jaar mogelijk te maken voor een grote verscheidenheid aan mensen.
Sociaal ondernemen zit in ons DNA en zit diep verankerd in onze missie en bedrijfsvoering.

Om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt goed te kunnen begeleiden hebben we speciale instroomlocaties ingericht waar medewerkers worden begeleid door praktijkopleiders en is een interne jobcoach betrokken. Ook in de toekomst willen we duurzame kansen blijven bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe partnerschappen om instroom te bevorderen. Naast die unieke partnerschappen die we hebben met enkele SW-bedrijven zijn we daarom ook partnerschappen aangegaan met een aantal praktijkscholen en werken we nauw samen met gemeenten en UWV.

Voor onze inzet zijn twee van onze bedrijven, ATALIAN Schoonmaak + B.V. en ATALIAN Catering B.V., beloond met het PSO 30+ certificaat. Dat betekent dat wordt voldaan aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van de medewerkers uit die bedrijven personen zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee tonen we aan dat we op duurzame wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zijn we -zoals PSO Nederland stelt- ‘een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven die socialer willen ondernemen’.

De doelgroep ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’ is breder dan alleen de doelgroep van de banenafspraak. Daarom zijn we in 2021 gestart met het geven van presentaties om statushouders te informeren en enthousiasmeren over ATALIAN en het schoonmaakvak. Er werken meer dan 50 verschillende nationaliteiten binnen ATALIAN. Om deze medewerkers zich thuis te laten voelen, dan wel bij ATALIAN dan wel in Nederland, kunnen medewerkers bijvoorbeeld deelnemen aan taaltrainingen.

Daarnaast starten we in 2021 met een pilot ‘Open Hiring’. Als iemand wil werken, kan hij/zij bij ons terecht. Er is geen sollicitatiegesprek of ervaring nodig. We willen en kunnen dus voor iedereen een thuis zijn!

Wilt u meer weten over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Atalian x Noorderpoort
Wint de Social Return Award van Werk in Zicht

Wij hebben op 17 maart de SROI-award van de gemeente Groningen in ontvangst mogen nemen vanwege onze maatschappelijke houding en de extra inzet van social return in de schoonmaak op onder andere alle Noorderpoort-locaties.

Wethouder Carine Bloemhoff heeft de prijs overhandigd aan één van onze daar werkzame toppers, Aida Kuresevic. Trots zijn we sowieso op onze samenwerking met Nooderpoort, maar de erkenning van deze bijzondere samenwerking door de Gemeente Groningen geeft dit nog een gouden randje.

Milieu
2
Bevlogen medewerkers
2
Duurzaamheidsvisie
2