Medewerker in de spotlight – Simon

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Simon - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Simon Genc
Medewerker in de Spotlight

Op een dinsdagochtend heeft Simon Genc een plekje in zijn agenda kunnen maken om met ons in gesprek te gaan om zijn verhaal te delen. Simon is werkzaam als schoonmaakmedewerker in Enschede.

Simon woont samen met zijn hond Jack en kat Billy in Enschede en is 24 jaar jong. Simon staat energiek en vol enthousiasme in het leven. Hij heeft vele hobby’s zoals feesten in het weekend met zijn vrienden en vriendinnen, zingen, hij is graag in de sportschool en hij is een echte dansvogel. Hij vertelt: ‘’Ik zing graag mee met de muziek en ben zo gek als een deur’’.
Simon is opgegroeid in Enschede met zijn moeder, vader, broer en twee zusjes. Zijn vader is geboren in Turkije en zijn moeder in Syrië. Samen zijn ze 32 jaar geleden naar Nederland gekomen. Simon heeft zijn jeugd niet altijd als makkelijk ervaren.

Toen Simon 18 jaar was heeft hij de keuze gemaakt om uit huis te gaan en is met de hulp van de gemeente begeleid gaan wonen. Hij heeft 5 jaar lang aan zichzelf gewerkt. Hierbij heeft Simon de begeleiding gekregen die hij nodig had om een toekomst op te bouwen en ondersteuning om de arbeidsmarkt te betreden. In deze tijd heeft hij de opleiding Sport & Recreatie (MBO niveau 2) afgerond. Vervolgens heeft Simon verschillende banen gehad, van winkelmedewerker tot voetbaltrainer.

Een coach van de gemeente heeft gezorgd dat Simon in contact kwam met Atalian. In juni 2019 is hij na een leuk gesprek aan de slag gegaan als schoonmaakmedewerker bij verschillende basisscholen in Enschede. Wat hij hier leuk aan vindt? Hij vertelt: ‘’Ik vond schoonmaak altijd al leuk. Schoonmaken maakt je hoofd leeg. Ik voel me verantwoordelijk en krijg voldoening wanneer de kinderen van de basisschool blij zijn met een schone omgeving!’’

Een jaar geleden is Simon op zichzelf gaan wonen. Dit is hem mede door vastigheid en stabiliteit gelukt. Inmiddels heeft Simon een vast contract bij Atalian en maakt hij schoon bij de wijkvoorziening. Hier zit hij helemaal op zijn plek. Lachend vertelt Simon vol trots: ‘’Ik vind mezelf een warm, liefdevol en gemotiveerd persoon. Ik ben het visitekaartje van Atalian en ik wil graag net iets extra’s doen; dat zit in mij’’. Onlangs heeft hij een gesprek over zijn ontwikkeling gehad met Henk, zijn leidinggevende. Simon geeft aan: ‘’Henk is leuk en denkt goed me mee. Dat vind ik heel fijn!’’

‘’Geniet liefdevol van je dag en eindig met een lach’’

Waar Simon het meeste trots op is? Dat is waar hij nu staat. Dat hij gezond is, een leuke baan heeft, een huis heeft en zijn nieuwe auto waarvoor hij zelf heeft gespaard! Hij zegt: ‘’Ik werk hard en spaar graag. Daardoor heb ik een nieuwe auto heb kunnen kopen daar geniet ik van’’.

Simon sluit af met het feit dat hij door verschillende tegenslagen de persoon is wie hij nu is en dat hij de toekomst positief tegemoet ziet. Hij zegt: ‘Laat mensen in hun waarde en laat het leven op je afkomen. Ik ben nu blij met mijn leven en gelukkig en dat gun ik iedereen’’.

Interviewers en tekstbewerking: Femke Scholten Linde (commercieel binnendienst) & Laura Eulderink (recruiter).