Medewerker in de spotlight – Aida

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Aida - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

We spraken met Aida Kuresevic, schoonmaakcoördinator in Groningen. Haar collega’s vinden dat ze het verdiend om in het zonnetje gezet te worden, maar zelf staat ze niet graag in de spotlight. Toch wil ze graag haar verhaal met ons delen.

Aida vertelt: ‘’Ik ben 54 jaar oud en ben geboren uit Bosnië. Mijn man is Ortodox katholiek en ik ben moslim / christelijk ortodox. In 1999 ben ik met mijn man en twee kinderen naar Nederland gevlucht wegens de oorlog in ons thuisland. In het begin was het heftig en de verandering was moeilijk. We zijn goed opgevangen en we zijn direct begonnen met de inburgeringscursus en hebben een verblijfsvergunning gekregen. De taal is moeilijk en nog steeds merk ik dat ik daar dagelijks moeite mee heb.’’ Aida blijft werken om de Nederlandse taal beter te beheersen en vraagt collega’s om haar hiermee te helpen. Als ze iets niet juist zegt dan hoort ze dat graag.

Met trots vertelt ze: ‘’Wij hebben hier in Nederland een nieuw leven opgebouwd met onze kinderen en vier kleinkinderen. We moesten ons thuisland verlaten, maar voelen ons hier thuis. We hebben onze draai gevonden in Groningen en gaan niet meer terug. Wel missen we onze familie en daarom proberen we ze ieder jaar een aantal keer te bezoeken in Bosnië.”

Gelukkig heeft Aida genoeg vriendinnen in Nederland. ‘’In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vriendinnen om gezellig het terras op te gaan en ook om mijn moedertaal te blijven spreken.’’

Aida is erg gelukkig met de kansen die ze heeft gekregen bij Atalian. ‘’Ik werk nu 13 jaar bij Atalian. Ik ben gestart met werken via een detacheringsbureau als schoonmaakmedewerker. Vervolgens ben ik doorgegroeid naar coördinator waarbij ik mag werken met een groep van ongeveer 25 collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt en 20 reguliere collega’s.’’

Op de vraag waarom ze haar werk leuk vindt, antwoordt ze: ‘’Doordat ik met zoveel verschillende mensen mag werken, ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om mensen met een beperking een luisterend oor te bieden. Ze willen graag werken en zijn enthousiast. In mijn thuisland heb je niet de mogelijkheden om te werken als je een beperking hebt.’’ Daarnaast geeft Aida aan dat ze fijn contact heeft met haar leidinggevende, Harm Visser. Ze is erg tevreden en de communicatie loopt perfect.

Aida sluit af met dat ze naast haar leuke baan vrije tijd ook belangrijk vindt. Ze gaat graag met vriendinnen het terras op. Voor de gezelligheid, maar ook om de moedertaal te blijven spreken.

‘’Ik voel me enorm thuis hier in Nederland; we hebben een nieuw leven opgebouwd met ons gezin. Daar zijn we heel dankbaar voor!’’

Interviewers en tekstbewerking: Femke Scholten Linde (commercieel binnendienst) & Laura Eulderink (recruiter).