Medewerker in de spotlight

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Ramon Lieuwes
Medewerker in de spotlight

Vandaag zetten wij Ramon Lieuwes in de spotlight. Ramon werkt nu 1½ jaar bij Atalian en is cateringmanager van het Drenthe College en Terra College met locaties in Assen, Meppel en Emmen. Ramon is getrouwd met Vera, heeft 4 kinderen en is geboren en getogen in Assen en woont daar, met veel plezier, nog altijd.
Ramon vertelt dat hij zijn hele loopbaan al in de horeca werkt. Hij is begonnen op de Hotelschool in Groningen waar hij zijn diploma manager/ondernemer horeca heeft gehaald. Na gewerkt te hebben in diverse hotels en bij PEC Zwolle is Ramon in 2012 begonnen bij het Drenthe College. Omdat Atalian in 2020 de aanbesteding van de catering heeft gewonnen, is Ramon nu onze collega.

Ramon is erg betrokken bij het Drenthe College in Assen. Zo is hij actief lid van de Projectgroep Alpe d’HuZes die 140 leerlingen van ‘Team Assen’ de Alpe d’Huez laat beklimmen voor KWF. “Wij regelen de reis en het verblijf voor de leerlingen en begeleiders, maar ik fiets zelf ook mee. Daarnaast organiseren wij gezamenlijke trainingen om goed voorbereid te zijn”, aldus Ramon. In 2020 hebben de leerlingen meer dan € 100.000 opgehaald met diverse donaties en evenementen, helaas ging het spektakel vanwege Covid-19 niet door en is verplaatst naar september 2021. In de vakanties gaat Ramon er met zijn gezin graag op uit met de vouwwagen. Dit jaar naar Rijssen in het prachtige Twente.

Ramon is dan wel manager, maar werkt graag zelf mee. “Ïk vind het leuk om te koken en om er samen met mijn collega’s iets speciaals van te maken voor onze gasten”
Een van de collega’s is Niels. Niels werkt al 15 jaar bij het Drenthe College als dagbesteding en is een gewaard lid van het cateringteam. Het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is een passie van Ramon. “Vroeger heb ik er ook wel aan gedacht om hulpverlener te worden in de zorg. Dat idee komt nu samen met mijn werk in de catering. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk relevant bezig te zijn. Ik heb vaker jongeren begeleid, ook met een criminele achtergrond. Wij bieden deze jongeren structuur en stimuleren hen een opleiding te volgen. Het is mooi om te zien dat een van deze jongens geslaagd is voor een opleiding in de zorg en nu zelf jongeren met problemen helpt als ervaringsdeskundige!”

Interviewer & fotograaf: Allard Modderman

Hoe ziet Ramon de toekomst? ‘’Gewoon gelukkig zijn in het werk en met mijn gezin. Het werk bij het Drenthe College bevalt mij goed. Bij Atalian heb ik korte lijntjes en de vrijheid om er zelf iets van te maken. Dat is voor mij het belangrijkste”