Medewerker in de spotlight – Tonnie

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Tonnie - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie?

Medewerker Financiële Administratie
Tonny Morsink

Op een grijze maandagmiddag zitten we samen met Tonny. Dat het buiten grijs is maakt Tonny niks uit, want hij vindt ieder seizoen en iedere weersuiting mooi op zijn eigen manier. Tonny is werkzaam als Medewerker Financiële Administratie op ons hoofdkantoor in Hengelo (Ov.).

Tonny is geboren en getogen in de Lutte. De 11e van de 11e heeft hij 61 kaarsjes uit mogen blazen. Tonny is opgegroeid op de boerderij met 3 broers en 2 zussen. Veel verder dan de boerderij kwam hij niet, maar dat vond hij prima. Tonny is opgevoed in een prettige omgeving en heeft een fijne jeugd gehad met lieve ouders. Zoals hij zelf zegt: ‘’We hadden niks maar we hadden ook alles. Sociaal waren we heel rijk. Dit is veel waard’’.

De foto’s in dit artikel zijn allemaal door Tonny zelf genomen.

Als jongste van in het gezin heeft hij veel meegemaakt en zijn er veel verhalen te vertellen. Een van de vele verhalen gaat over zijn jonge jaren, namelijk zijn schooltijd. Hij ging naar basisschool Plechelmus in de Lutte. Hij moest en zou altijd naar school; het maakte niet uit wanneer en hoe. Op een dag in de winter lag er zoveel ijzel op de straat dat hij zijn schaatsen heeft aangetrokken en naar school is geschaatst.

Nadat hij de mavo heeft afgerond is hij naar de MEAO gegaan in Enschede. ‘’Een geweldige tijd!’’ aldus Tonny. Hij vervolgt: ‘’Het hoogtepunt was de wintersport vakantie naar Oostenrijk, mijn allereerste vakantie naar het buitenland. Daar is mijn liefde voor skivakanties ontstaan’’.

Vervolgens wou Tonny graag naar de HEAO, maar hij had dienstplicht. Wat ik van deze tijd in dienst heb geleerd? Mijn eigen bed opmaken en voor mezelf leren opkomen’’.

Mei 1983 is Tonny gestart met het arbeidzaam leven. Door verschillende avondstudies en met doorzettingsvermogen heeft hij zich verder kunnen ontwikkelen. In 2009 is Tonny bij Visschedijk begonnen en hier werkt hij iedere dag nog met veel plezier.

We gaan weer even terug in de tijd want Tonny heeft nog een mooi verhaal te vertellen over de eerste ontmoeting met zijn vrouw. Hij zegt: ‘’11 oktober 1984, de bruiloft van mijn broer. Ik was die dag chauffeur van het bruidspaar. Ik reed het kerkplein op en zag haar staan. Ik kan me nog goed herinneren wat ze droeg’’. Hij moet even in zichzelf lachen en vervolgt: ‘’Even was ik afgeleid door haar schoonheid maar ik moest mijn rol als chauffeur serieus nemen. Later die de dag zag ik haar weer, Bernadette’’. Het was liefde op het eerste gezicht!

In 1988 zijn ze getrouwd en samen gaan wonen in de Lutte, in Overijssel (Twente). Ze hebben twee kinderen gekregen, Eline & Patrick.

In zijn vrije tijd houdt hij erg veel van fietsen, foto’s maken van de natuur en het weer volgen. Hij is op en top weerliefhebber vanaf jongs af aan. Dit is mede ontstaan doordat op 17 oktober 1967 om 12:50 uur in een paar seconden de hele (oude) boerderij werd vernield door een windhoos of valwind. Gelukkig is zijn familie er zonder kleerscheuren er vanaf gekomen.

Vroeger was er nog geen handige app zoals ‘buienalarm’, maar keek de vader van Tonny naar de lucht om te kijken wat voor weer het was en werd. Het gedrag van de natuur heeft hem sindsdien gefascineerd. Hij fietst iedere dag naar kantoor en geniet van de omgeving. ‘’Dat vind ik prachtig! Zo kan ik onderweg naar het werk zo afstappen om een mooie foto te maken van de opkomende zon!’’ aldus Tonny.

Interviewers en tekstbewerking: Nina Agterbos-Poorthuis (support coördinator) & Laura Eulderink (recruiter).

‘’Geef een ander de ruimte om te kunnen leven, heb respect voor een ander en de natuur’’.