Medewerker in de spotlight – Mark

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Mark - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Schoonmaakcoördinator
Mark Hemelt

Van Hunebedhoofdstad naar stage in New York

Deze keer zitten we samen met Mark Hemelt op het ATALIAN hoofdkantoor in Hengelo (Ov.). Mark is 23 lentes jong en geboren in Borger, Drenthe. Mark is hier samen met zijn ouders en twee zussen opgegroeid. In zijn jeugd is hij meerdere keren verhuisd waardoor hij regelmatig van basisschool is veranderd.

Mark vertelt enthousiast over zijn vakantieherinneringen van toen hij klein was. Het gezin ging vaak met de caravan naar camping de Berekuil in Grolloo. Mark heeft hier, als echte familieman,  goede herinneringen aan.

Na het behalen van zijn Havodiploma is Mark HBO Facility Management gaan studeren aan de Hanzehogeschool Groningen. Markt vertelt dat zijn studie een zware periode is geweest door het overlijden van zijn moeder. Dit heeft een enorme impact gehad op zijn leven. In het tweede studiejaar is Mark op kamers gaan wonen in Groningen. Omdat het gemis van thuis steeds groter werd, is hij na een jaar weer bij zijn vader gaan wonen. Mark vertelt: “Ik ben altijd een binnenvetter geweest. Hier was ik mij bewust van en dit wou ik graag aanpakken.” Mark heeft daarom bijbanen gekozen die hem hielpen zijn communicatieve vaardigheden te verbeteren. Zo heeft hij als huis-aan-huis verkoper en op evenementen en festivals gewerkt. “Vooral de afterparty’s waren erg gezellig” zegt hij stralend. Dankzij deze bijbanen heeft hij geleerd om mensen aan te spreken en een open houding aan te nemen.

New York

“Het eerste wat ik heb gedaan toen ik weer in Nederland was? Een McKroket eten, die had ik zo gemist!”

In februari 2020 is Mark stage gaan lopen in Amerika, New York. “Ik heb mezelf als doel gesteld om mijn Engelse taalvaardigheid te verbeteren”. Helaas is de stage vroegtijdig gestopt vanwege de welbekende Coronapandemie. Mark vindt dit erg jammer, want hij vond het een heel gave ervaring. Hij vertelt: “Ik woonde samen met een vriend in de wijk Queens. New York is echt een grote stad.” Mark vond vooral de grote afstanden die je in deze stad aflegt opvallend. Hij moest dagelijks 1,5 uur reizen van zijn appartement naar zijn stageplek met het openbaar vervoer.

Over zijn ervaring met de pandemie in Amerika vertelt Mark de snelle verspreiding van het virus in New York heel snel duidelijk werd. “Normaal gesproken is het een van de drukstbezochte straten van Amerika en ik heb helemaal alleen op Time Square gelopen. De straten waren leeg door corona. Dit gaf een heel uniek beeld.’’ Het terugreizen naar Nederland was een hele opgave en heeft voor veel stress gezorgd. Uiteindelijk is het gelukt en ben ik weer in Nederland gekomen. Helaas heb ik de stage niet kunnen afmaken maar ik ben wel een ervaring rijker”.

In september 2021 is Mark gestart met een managementstage bij ATALIAN. Zijn opdracht was gericht op interne communicatie. Deze opdracht heeft hij gedaan hij in het Scheperziekenhuis in Emmen. Hier verzorgt ATALIAN onder andere de schoonmaakdienstverlening.  Mark vertelt: “Tijdens mijn stage heb ik veel meegewerkt op de afdelingen IC, OK en verpleegafdelingen. Daarnaast heb ik mee mogen draaien bij de calamiteitenschoonmaak. Het is mij in een korte tijd duidelijk geworden hoe belangrijk schoonmaak in een zorgomgeving is.”

Vanuit ATALIAN heeft Mark een carrièrekans gekregen. Hij is nu schoonmaakcoördinator binnen het ziekenhuis en voelt zich erg thuis op deze locatie . “Het ziekenhuis is een erg dynamische omgeving en zit vol uitdagingen. Elke dag is anders en ik kan altijd bij Heleen (de regiomanager) terecht”.

Al met al heeft Mark al veel meegemaakt in zijn leven, soms met ups en downs. Zijn verleden maakt hem sterker en Mark probeert er zoveel mogelijk van te leren. Hij staat positief in het leven, is behulpzaam en staat altijd voor iedereen klaar. “Soms zet ik mezelf op de tweede plek; hier werk ik nog aan” vertelt hij lachend.

Interviewers en tekstbewerking: Femke Scholten Linde (commercieel medewerker) & Laura Eulderink (recruiter).

‘’Ik heb door de jaren heen geleerd me niet zo druk te maken om wat anderen van mij vinden. Het enige wat telt is dat ik zelf gelukkig ben!’’