Medewerker in de spotlight – Hennie

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Hennie - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie?

Jobcoach ATALIAN
Hennie Luider

Het is begin april. De lente is begonnen en, hoewel het begin deze week nog zonnig en warm was, begint het deze morgen te sneeuwen. We zijn onderweg naar het hoge noorden om te praten met Hennie Luider, onze jobcoach in Groningen. Sinds 7 jaar is ze werkzaam bij onze organisatie.

Hennie is geboren in de stad Groningen en is een echte ´stadse´ zoals ze zelf zegt. Tot haar 13e levensjaar heeft ze in Groningen gewoond. Na het overlijden van haar vader is ze met haar moeder en zus naar een buitenwijk van Groningen verhuisd. Hennie heeft van jongs af aan het gevoel gehad dat ze voor zichzelf op wil komen omdat ze vriendinnen had die dat niet konden. Vandaar dat ze verschillende vechtsporten ging beoefenen zoals judo, karate, jiujitsu en bodybuilding. Helaas gooide een versleten knie roet in het eten en moest ze met pijn in het hart stoppen.

Hennie vertelt verder over haar leven. Hennie is vroegtijdig gestopt met de Huishoudschool en heeft een man leren kennen, een boekbinder. Ze trouwden, zijn samen de zaak gaan runnen en ze is jong moeder geworden. ´Dat is iets wat ik altijd graag wou.´ zegt Hennie. Samen hebben ze twee kinderen gekregen.

Hennie is in haar veertigste levensjaar opnieuw getrouwd en hebben samen een zoon gekregen. Ze hebben het stadsleven ingeruild voor wonen in een klein dorpje in Groningen, namelijk Ten Boer. Haar zus woonde hier al langer en elke keer als ze op bezoek gingen hadden ze een goed gevoel waardoor ze hebben besloten om hier ook te gaan wonen. ‘’Elke dag voelt nog steeds als thuiskomen in mijn vakantiehuis, heerlijk!’’ aldus Hennie.

Na een opleiding tot beveiligingsbeambte is Hennie gaan werken in de beveiliging. Ze heeft op veel verschillende locaties gewerkt; van asielzoekerscentra tot aan voetbalvelden en op vliegvelden. “Wat ik het leukst vond aan deze job? De lol die we met elkaar hadden als team. Ik doe alles met een vrolijke noot en behandel anderen zoals ik zelf ook behandeld wil worden”. Door de 16 jaar in de beveiliging is ze veel levenservaring rijker.

“Weet je, eigenlijk wou ik altijd politieagent worden, maar ik was niet lang genoeg om überhaupt in aanmerking te komen’’ vertelt ze lachend.

Omdat het werken in de beveiliging erg onregelmatig was, koos Hennie ervoor een andere baan te zoeken. Ze is toen gaan werken als conciërge bij Noorderpoort. Zo kwam ze voor het eerst in contact met Visschedijk (nu ATALIAN), omdat wij daar de schoonmaakdienstverlening organiseren. Hennie is iemand die graag in contact staat met mensen. Na een aantal jaar heeft ze de overstap gemaakt naar ATALIAN om vanuit een andere rol medewerkers te helpen en begeleiden. Met hart en ziel werkt ze iedere dag met veel plezier als jobcoach in de regio Groningen. Samen met Michel, de praktijkopleider, vormt ze een goed team. Michel leidt de medewerkers op bij de instroomlocatie en Hennie vormt als jobcoach het luisterend oor. In totaal begeleiden ze meer dan 100 medewerkers in Groningen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In haar vrije tijd wordt Hennie gelukkig van haar familie, waaronder drie kleinkinderen. Haken, knutselen en frummelen is iets wat ze graag in haar vrije tijd mee bezig is. Maar ook klusjes in- en rondom het huis en vakanties naar Texel vindt ze superleuk om te doen. ‘Texel is ons vakantie-eiland, we komen er al jaren’, aldus Hennie.

Dromen heeft Hennie niet in het bijzonder. ‘Ik wil graag nog lang blijven werken, want wat ik nu mag doen als jobcoach dat doe ik het liefst. Ik zit helemaal op mijn plek! En ik hoop nog lang te mogen genieten van mijn familie, vrienden en kennissen.’

‘Ik praat veel met mensen vanuit de doelgroep. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en achtergrond. Ik luister graag en voel me verantwoordelijk om ze te begeleiden en helpen waar ik kan. Dit doe ik vanuit mijn gevoel en passie voor de mens.’

Interviewers en tekstbewerking: Femke Scholten Linde (commercieel medewerker) & Laura Eulderink (recruiter).