Medewerker in de spotlight – Tim

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Tim - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Een echte bourgondische Brabander
Tim de Witt

Tim is een echte bourgondische Brabander: gezellig en sociaal. Samen met zijn vrouw, twee zoons en een dochter, 16, 14 en 9 jaar oud, en hond woont hij in Veldhoven. Voor hobby’s heeft Tim eigenlijk geen tijd, want hij heeft altijd wel iets te doen: weekendjes weg, verjaardagen of visite. Tim geniet van de gezelligheid!

Zo vertelt hij: “Ik ben afgelopen weekend met vrienden naar een festival gegaan. Komend weekend ga ik naar België met kinderen, ouders en hond. Mijn vrouw is naar Turkije met familie. Pas geleden ben ik spontaan met mijn broertje en een maat naar Oostenrijk gereden. Lekker uit eten en een biertje drinken.”

Vakantie houden betekent voor Tim kamperen. “Kamperen is gewoon gezellig: vrijheid, lekker buiten koken, de sfeer.” Vroeger stonden ze samen met andere vrienden in Oisterwijk op de camping, maar die is nu gestopt. Dit jaar gaan Tim en zijn gezin met een groep van 16 man naar een camping in Kroatië. Wat ze daar allemaal gaan doen? “Met de band op het water, dorpjes er omheen bekijken. Mijn vrouw is afgelopen jaar gaan paragliden.”

Jaren geleden is Tim verliefd geworden op Kroatië bij het zien van de Plitvice meren. “Kroatië is echt mooi en ik heb nog lang niet alles gezien. Ik kan daar nog wel 100 jaar naartoe gaan.” Hij heeft daarom een caravan gekocht en deze in Kroatië gestald bij een boer. Wanneer Tim op vakantie gaat, brengt de boer de caravan naar de camping. Tim hoeft dan alleen nog maar de tent op te zetten.

Handyman

Tim is al 11 jaar handyman bij één van onze opdrachtgevers in Eindhoven. In 2018 is hij door een contractwisseling bij ATALIAN in dienst gekomen. Sindsdien werkt hij zowel in Eindhoven als Best.

Op de vraag wat Tim allemaal doet, antwoordt hij: “Voornamelijk kleine interne verhuizingen, maar ook bijvoorbeeld het vastzetten van klinken. Eigenlijk alle kleine werkzaamheden die een conciërge op een school doet. Ik doe alleen niets met elektriciteit, want dat mag niet meer. Jaren geleden deed ik nog veel meer, zoals ook tapijt leggen en texen, maar dat is inmiddels door de opdrachtgever uitbesteed aan andere onderaannemers. Jammer, want dat deed ik graag.”

Via ATALIAN heeft Tim afgelopen jaar zijn keurmeestercertificaat behaald. Tim keurt alle machines in de regio Eindhoven en omstreken. “Ik ben daar erg blij mee en heb er profijt van. Ik kan zo klanten leren kennen en heb variërend werk”.

Waarom Tim zijn werk leuk vindt? “Je hebt gewoon eigen vrijheid. Niemand aan wie je je moet verantwoorden. Ik heb heel veel vrijheid en dat is fijn.” Wel vult hij aan:  “Als ik hulp nodig heb, denkt Frauke [Nunda, rayonmanager] altijd mee, heel simpel. Ik waardeer de ondersteuning van Frauke echt wel.” Tim helpt graag anderen en staat bij zowel collega’s als medewerkers van de opdrachtgever bekend als sociaal en behulpzaam. Hij helpt graag en vaak mensen. Als hij iemand ziet, vraagt hij al snel: moet ik je even helpen? Zo ondersteunt hij zijn schoonmaakcollega’s als hij tijd heeft, maar is hij ook al enkele keren naar Amsterdam gereden om daar collega’s te helpen. Frauke vertelt: “Tim is erg betrokken. Laatst was hij afwezig. Toch begeleidt hij dan op afstand collega’s die hem vervangen.” Tim vult trots aan: “Ik heb het zelf opgebouwd en wil niet dat het afbreekt.”

Toekomst
Op de vraag wat Tim wenst voor de toekomst, zegt hij: “Dat is een goede… ik weet het niet. Ik hoop zo lang mogelijk nog te blijven werken. Ik heb eigenlijk een keer voor de grap gezegd: ik hoop natuurlijk wel in een hogere functie als handyman te komen, met meer verdiepingen, maar voor nu zit ik nog steeds goed. Ik kijk wel wat de toekomst me brengt.”