Medewerker in de spotlight – Emad

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Emad - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Muzikant, reiziger en kunstliefhebber
Emad Ghajjou

Maak kennis met Emad Ghajjou, een muzikant, een reiziger, een kunstliefhebber, maar ook een gewaardeerde medewerker. Emad is 48 jaar jong en woonachtig in het bruisende Amsterdam met zijn vrouw en drie kinderen. Hij is trots op zijn leven en zijn gezin. Emad is drie jaar werkzaam bij ATALIAN. Hij speelt een belangrijke rol in het schoonmaken van de Waternet-vestigingen in Amsterdam. Tuany (rayonmanager) vertelt: ‘’Ik ben er supertrots op om met iemand zoals Emad samen te werken. Emad is altijd vriendelijk, zeer behulpzaam en super collegiaal’’.

In 2004 is hij naar Nederland gekomen om zijn muzikale carrière op te bouwen. Zijn levensverhaal is als een muzikale reis van zijn geboortestad Tétouan in Marokko tot in de straten van Amsterdam.

Emads liefde voor muziek begon op jonge leeftijd. Andalusische muziek, Soefi muziek en klassieke Arabische muziek waren de basis van zijn artistieke opvoeding. Vervolgens studeerde hij Andalusische muziek aan het conservatorium van Tetouan. Sindsdien staat Emad op het podium. Dit heeft hem door verschillende genres geleid, waaronder betoverende RAI-ritmes en meeslepende flamenco-klanken. Emads vaardigheden op percussie-instrumenten zoals de darbuka, cajon en drums hebben hem op podia en in opnamestudio’s gebracht in talloze Europese landen en Noord-Afrika.

Zo speelde hij tijdens UrbanVoices 2023 in Frankrijk en binnenkort staat er een optreden gepland tijdens het filmfestival in Rotterdam en Amsterdam. Later dit jaar gaat hij ook naar Zurich en Geneve voor een optreden.

Emad heeft een groot en sociaal hart voor de samenleving. Zo is hij ook voorzitter en muziekdocent bij stichting Tamuda Kunst & Cultuur. Deze stichting heeft als doel om de samenleving dichter bij elkaar brengen. Het stimuleren activiteiten in kunst en cultuur bij jongeren (vooral in kwetsbare wijken) staat hierbij centraal.

Emad heeft grote dromen voor de toekomst. Hij koestert een nobel doel om een eigen stichting voor kunst en cultuur op te richten en zo bij te dragen aan de culturele verrijking van Amsterdam.