Samenwerking Waternet & ATALIAN

Fill 1
Samenwerking Waternet & ATALIAN - Atalian

Wij, ATALIAN Nederland, hebben opdrachtgevers door het hele land. Van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere opdrachtgever heeft zijn eigen vakgebied, grootte & verhaal. Wij geven jullie graag een kijkje achter de schermen bij onze opdrachtgevers.

Waternet & ATALIAN

Deze keer brengen we een bezoek aan het hoofdkantoor van Stichting Waternet in hartje Amsterdam. Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de hele waterkringloop. Waternet zorgt in Amsterdam en omgeving voor veilig, schoon en voldoende water; in de natuur en om te drinken. Het afvalwater en hemelwater wordt via riolering afgevoerd. Waternet zuivert het afvalwater en haalt daar weer bruikbare stoffen uit. Ze houdt het waterpeil op de juiste hoogte, zorgt dat de dijken stevig zijn en houdt de grachten schoon. Dit doet Waternet met haar 1800 medewerkers op verschillende locaties in en rondom Amsterdam.

Sinds 2019 werken Waternet en ATALIAN samen. ATALIAN verzorgt de schoonmaakdienstverlening met een team van ongeveer 35 medewerkers voor alle locaties van Waternet. Dus niet alleen op het hoofdkantoor, maar ook op alle grote en kleine (productie)locaties die binnen het verzorgingsgebied van Stichting Waternet vallen. In totaal zijn dit meer dan 350 locaties.

Wij worden ontvangen door David Hofstra, contractmanager schoonmaak bij Waternet. David begint: ’’De samenwerking tussen ATALIAN en Waternet ervaren wij als erg positief. Vanuit mijn rol ben ik eindverantwoordelijk, maar ik doe dit samen met mijn collega’s Paco en Francisco’’.

Paco en Francisco zijn binnen Waternet verantwoordelijk voor de operationele aansturing van de reguliere en laagfrequente schoonmaak. Voor deze laagfrequente schoonmaak is er dagelijks een team van vijf specialisten van ATALIAN onderweg met een volledig ingerichte bedrijfsbus om de schoonmaak op de productielocaties uit te voeren. Dit zijn vaak unieke locaties; van ruimtes midden in het centrum van Amsterdam, 4 meter onder de grond, tot aan locaties in weilanden tussen de koeien. David vertelt lachend: ’’Je kan je voorstellen dat hier hilarische momenten ontstaan wanneer het specialistenteam met de bedrijfsbus vaststaat in een weiland en hulp nodig heeft om er uit te komen. Of wanneer ze op een werklocatie zijn waar geen sanitaire voorzieningen zijn en de dixie verplaatst moet worden met de trekhaak van de bedrijfsbus.

We vragen David hoe hij de samenwerking zou omschrijven. David: ’’We hebben een mooie samenwerking waarbij we elkaar goed weten te vinden. Onze communicatie verloopt open en eerlijk. Het contact met jullie rayonmanager, Tuany van Bergen, ervaar ik als zeer prettig. We hebben een fantastisch schoonmaakteam; zij zijn de oren en ogen van ons bedrijf. Alice is hierin als schoonmaakcoördinator van ATALIAN een belangrijke schakel samen met Bahroz (vloerenspecialist). Vanuit mijzelf probeer ik altijd open te zijn en vind ik het belangrijk om betrokken te zijn. Ik merk dat dit de medewerkers motiveert. Zo maak ik regelmatig een praatje met de medewerkers en vieren we samen successen, bijvoorbeeld wanneer er een positieve kwaliteitscontrole heeft plaatsgevonden of de dag van de ATALIAN’er (jaarlijkse feestdag voor alle medewerkers binnen ATALIAN).”

Tot slot stellen we de vraag hoe David naar de toekomst kijkt. David: ’’Op korte termijn gaan we met een nieuwe innovatie starten op het gebied van afvalscheiding. In samenwerking met ATALIAN gaan we een afvalstraat organiseren. Bestaande losse prullenbakken worden vervangen door gecentraliseerde afvalpunten waarbij afval wordt gescheiden. Kijkend naar onze gezamenlijke kernwaarden en doelstellingen hopen we samen mooie innovaties door te kunnen voeren de komende jaren.’’

’’Door het fantastische team van ATALIAN en de fijne communicatie verloopt de samenwerking al jaren erg goed. Mede hierdoor hebben we de samenwerking verlengd voor een langere periode.’’

David Hofstra, contractmanager schoonmaak bij Waternet