Medewerker in de spotlight – Tuany

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Tuany - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie?

Rayonmanager bij ATALIAN
Tuany van Bergen

Vandaag zijn we onderweg naar hartje Amsterdam om Tuany te bezoeken. Tuany is een gewaardeerde collega en sinds juni 2020 werkzaam in regio West-Nederland als rayonmanager. Tuany is geboren en opgegroeid op een boerderij in het noordoosten van Brazilië. Ze komt uit een gezin met vier broers en drie zussen. We vragen haar hoe ze in Nederland terecht is gekomen. Tuany begint te lachen en vertelt: ’’Mijn zus werd tijdens een vakantie in Frankrijk verliefd op een Nederlandse man. Ze zijn getrouwd en in Nederland gaan wonen. Mijn twee zussen zijn haar gevolgd en ook naar Nederland gekomen. Zodra ik 18 jaar was besloot ik hen achterna te gaan voor een vakantie. Eenmaal in Nederland beviel het mij enorm en besloot ik om in Nederland een nieuw leven op te bouwen. Ik keek naar Nederland als een land van structuur, vrijheid, mogelijkheden, feesten maar bovenal een veilig land’’.

Tuany ervaarde een enorm cultuurverschil. Het weer, de taal, de snelheid van leven en hectische Nederlanders waren zaken waar ze aan moest wennen. Zonder dat ze de taal sprak, ging ze bij een broodjeszaak en in de schoonmaak aan het werk. Tuany vertelt: ’’In die tijd waren er geen vertaalapps dus ik ging aan de slag met een woordenboek en ik ben Nederlandse muziek gaan luisteren. Ook door nieuwsgierig te zijn en collega’s vragen te stellen over Nederlandse woorden heb ik de taal geleerd. Dit was een mooie basis voor mijn toekomst in Nederland. Nederlanders in mijn omgeving zijn altijd heel behulpzaam geweest en het land heeft mij hele mooie mogelijkheden gegeven. Ik denk dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt. Als je je best doet om zo goed mogelijk te integreren heb je alle kansen op een goed leven in Nederland’’.

Inmiddels zijn we 15 jaar verder en Tuany woont nu in Nieuw-Vennep met haar man, zoon en kat en voelt zich helemaal thuis in Nederland. In haar vrije tijd onderneemt ze veel met haar gezin. Samen naar het strand, winkelen of uiteten is wat ze graag doet. Paardrijden is een grote hobby die ze erg mist vanuit Brazilië. Ze vertelt: ‘’Hier heb ik daar geen tijd voor maar in Brazilië heb ik een boerderij met een stuk land met veel fruit en paarden. Wij zijn een huis aan het bouwen zodat wij daar een eigen vakantieplek hebben. In vakanties bezoek ik graag deze plek en natuurlijk mijn familie die ik de rest van het jaar alleen via de telefoon spreek. Ik vind het belangrijk om op vakantie mijn rust te pakken en tijd voor mezelf te nemen. Door de hectische werkweken in Nederland schiet de rust er nog wel eens bij in maar op vakantie geniet ik extra veel’’.

Tuany heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en is doorgegroeid binnen de schoonmaakbranche van medewerker tot manager. Door haar eigen ervaring weet Tuany als geen ander hoe hard je je best moet doen om iets te bereiken. Ze is dan ook erg trots op wat zij en haar medewerkers hebben bereikt. Trots vertelt ze: ’’Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dit geldt niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze opdrachtgevers. We helpen en ondersteunen elkaar wanneer de situatie daarom vraagt’’. Tuany vindt dat iedereen een kans verdient en draagt in haar werk graag haar steentje bij door iedereen te verwelkomen, ongeacht achtergrond of taal.

Tot slot vragen we hoe Tuany naar de toekomst kijkt. Ze vertelt dat ze erg blij is met wat reeds bereikt is en de groei die ze samen met haar team heeft doorgemaakt. Dit wil ze verder uitbouwen en blijven leren want, ‘’stilstand is achteruitgang’’ zegt ze. ‘’Over enkele jaren zou ik graag willen doorgroeien binnen ATALIAN want ik heb het erg naar mijn zin bij dit mooie bedrijf. In de verre toekomst lijkt het mij fijn om in Brazilië te overwinteren en de zomers in Nederland door te brengen. Het beste van twee werelden!’’