Medewerker in de spotlight – Peter

Fill 1
Medewerker in de spotlight - Peter - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Voetbalscheidsrechter en manusje van alles
Peter Hulsmeijers

Op ons kantoor in Hengelo spraken we met Peter Hulsmeijers. Onlangs was Peter 25 jaar in dienst bij ATALIAN en werd hij 60. Twee mijlpalen in korte tijd en dat alleen is al voldoende om Peter in de spotlight te zetten.

Peter is geboren in Denekamp, maar woont sinds zijn 27e in Oldenzaal. Hij heeft een opleiding gevolgd als kok aan het toenmalige Calscollege in Enschede, maar het werken in de horeca beviel hem niet zo. Via zijn oom kon hij aan het werk bij een bedrijf in afdeksystemen voor silo’s en hier heeft hij een aantal jaren gewerkt. Peter was hierdoor veel onderweg, kriskras door Nederland. Vijfentwintig jaar geleden vroeg Hans Visschedijk, de toenmalige directeur-eigenaar, of Peter bij Visschedijk (de naam van Atalian voor 2022) wilde komen werken. Zijn zus werkte hier ook. Peter is begonnen als medewerker vloeronderhoud bij Landgoed de Wilmersberg en als glazenwasser.

Peter heeft bij ons de meest uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd. “Ik houd van afwisseling’’ aldus Peter. Zo was hij bijvoorbeeld de vaste vervanger van onze vrachtwagenchauffeur (bij ziekte of vakantie) en heeft zo heel Nederland gezien. Het groot rijbewijs heeft hij via ons bedrijf gehaald. Ook is Peter een tijdje uitgeleend als privéchauffeur en is hij objectleider geweest. Maar zijn hart ligt toch bij zijn werk als vloerenspecialist. Niet voor niets is zijn bijnaam ‘Peter Polymeer’. “Ik kan er erg van genieten wanneer de vloeren er weer strak en glanzend bij liggen wanneer ik langs ben geweest” zegt Peter.

“Ik heb altijd plezier in mijn werk en zoals ik al zei, vooral de afwisseling maakt het leuk” vertelt Peter. “Voor mijn werk ben ik overal in Nederland geweest, de werkzaamheden zijn heel divers en je maakt altijd wat mee”. Als voorbeeld; even een spoedklus, tapijt reinigen van een tennisbaan in Rotterdam. Ook is Peter eens als kerstman langs opdrachtgevers in Twente gegaan. “Toen werd ik aangehouden, omdat er op dat moment ook een kerstman rondreed met minder fraaie bedoelingen”, vertelt Peter lachend. Een leuke anekdote is ook dat een bewoonster van een Woonzorgcentrum Peter de hele ochtend bleef achtervolgen, om te controleren of hij zijn werk wel goed deed. “Soms vind ik het ook fijn om in mijn eentje een middagje ramen te wassen, lekker meters maken” aldus Peter.

Naast zijn werk is Peter erg actief. Zo heeft hij gehandbald, gewielrend en is (voetbal)keeper geweest. Maar zijn grootste hobby is toch wel als voetbalscheidsrechter wedstrijden fluiten. Dit heeft hij lange tijd gedaan en meer dan verdienstelijk. Peter heeft menig Hoofdklasse wedstrijd gefloten. Als scheidsrechter was hij in Oost-Nederland zelfs zo bekend dat hij als assistent-scheidsrechter samen met Bas Nijhuis (professioneel scheidsrechter) wedstrijden heeft geleid. Een leuke anekdote hierover staat in het boek van Bas Nijhuis ‘Niet zeiken, voetballen’. Deze verklappen we niet. Hiervoor moet je toch echt het boek lezen.

Tot slot vragen we Peter hoe hij de toekomst ziet. “Lekker blijven werken met veel afwisseling en in de vrije tijd reizen, bijvoorbeeld naar Thailand, of dichterbij naar Tsjechië. Nu ik niet meer zelf scheidsrechter ben, begeleid ik graag jonge scheidsrechters en bezoek ik graag voetbalwedstrijden hier in de regio”