Met de beste collega – Jolanda

Fill 1
Met de beste collega - Jolanda - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Jolanda Poldervaart

Maak kennis met Jolanda Poldervaart, een Brabantse, opgegroeid tussen de militairen, in verschillende landen gewoond en nu weer terug in het oude vertrouwde Brabant. Jolanda is 53 jaar oud, samen met haar broer en ouders opgegroeid in Eindhoven. Na haar eindexamen zijn ze als gezin verhuisd naar Duitsland voor het werk van haar ouders. Jolanda ging mee omdat ze minderjarig was.

Met een vader als huismeester bij een militaire basis en moeder ook werkzaam bij de basis is Jolanda 20 keer verhuisd in haar leven naar verschillende plekken in Nederland en Duitsland. Dit maakt dat ze niet veel hechte vriendschappen heeft kunnen opbouwen maar ze is wel dankbaar dat ze veel verschillende plekken heeft ontdekt en mensen leren kennen. Op de militaire basis heeft Jolanda veel gewerkt in de horeca en in een belastingvrije winkel. Ze was jong, vrijgezel en samen met de andere jongeren op de basis heeft ze veel plezier beleefd . Naast het werken was ze veel te vinden op de tennisbaan of aan het paardrijden. Ze werd verliefd op een jongeman die ook op de basis woonde en met wie ze op 21-jarige leeftijd naar Apeldoorn is vertrokken. Jolanda ging in de schoonmaak werken en samen hebben ze twee kinderen gekregen. Deze relatie strandde.

Ze heeft naast twee kinderen ook een mooie levensles uit deze periode gehaald: “Ik was niet volledig mezelf en heb mij veel aangepast voor anderen. Dat doe ik nu niet meer. Ik kies meer voor mezelf.” Jolanda is een aantal jaar geleden weer in Eindhoven gaan wonen . “Mijn beste keuze ooit. Ik ben mijn huidige partner tegengekomen en heb mogen ervaren dat wanneer je de juiste persoon ontmoet dit veel rust brengt.” aldus Jolanda.

Door de jaren heen is Jolanda altijd in de schoonmaak blijven werken. Sinds een jaar is ze werkzaam bij ATALIAN in de rol van ambulant objectleider . Ze is verantwoordelijk voor de schoonmaak van verschillende locaties in Noord-Brabant met een team van 15 collega’s. “Wat mijn werk zo leuk maakt? Het verschil dat ik voor de medewerkers kan maken en het plezier in het werk dat ik graag doorgeef aan de medewerkers. Ik blijf altijd positief en ben er voor de medewerkers als ze mij nodig hebben. Dat maakt het leuk!’’

We praten samen nog verder en komen bij de vraag of er iemand in haar leven is die haar inspireert. Ze vertelt: ‘’Mijn moeder is voor altijd mijn voorbeeld. Haar rust en het altijd klaar staan voor anderen is iets wat mij inspireert. Mijn droom voor de toekomst? Dat vind ik moeilijk, ik wil graag een gelukkig leven leiden. Verder lijkt het mij ontzettend mooi om ooit te overnachten in de Ardennen of een parachute sprong te maken’’. ’’Mits het niet regent.’’ Zegt ze lachend.