Met de beste collega – Arinca

Fill 1
Met de beste collega - Arinca - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Arinca Spit

In onze lounge spreken wij Arinca (50 jaar). Zij is al 25 jaar samen met Martin en wonen met hun twee Pyreneese Berghonden Ice en Pearly en alle andere dieren in Denekamp. Arinca is het gezicht achter de schone ruimten en de lunch op ons hoofdkantoor in Hengelo en inmiddels met veel plezier 24 jaar in dienst. “Ik ben begonnen in 2000 in de Lutte. Vanuit daar ben ik meeverhuist naar Oldenzaal  en uiteindelijk ook mee naar Hengelo, ons huidige kantoor.”

Arinca is geboren in Borne. Ze heeft de kappersopleiding gedaan, maar toen bleek dat ze allergisch was voor de vloeistoffen is ze na het afronden van het damesvak in de opleiding noodgedwongen gestopt in de kapperszaak waar ze werkzaam was. Na vervolgens 6 jaar in een groentezaak te hebben gewerkt is ze in de schoonmaak beland waar ze bij haar eerste werkgever ook Martin heeft ontmoet. Aangezien zij niet samen op een locatie wilde werken is Arinca bij ons gestart en hier tot op heden niet meer weggegaan.

Arinca heeft twee grote hobby’s. De eerste zijn haar dieren. “Als klein meisje wilde ik altijd al buitenaf wonen met heel veel dieren en dierenarts worden. Dat dierenarts worden is niet gelukt, maar die vele dieren zijn er wel gekomen.” De dag van Arinca begint vroeg: “Ik sta om 5.15 uur op en ga dan eerst kort de honden naar buiten doen. Zodra wij terug komen lopen staan de varkentjes al te knorren en vervolgens worden de nandoes, honden, vissen (Koi en steuren met zelfs één steur van 1,75 meter), vogels en schildpadden gevoerd. Nu het mooie weer er weer aankomt zitten de schildpadden ook weer buiten, want die overwinteren altijd in ons bad in de badkamer”. Arinca en Martin hebben 43 dieren; dat waren er op het hoogtepunt ongeveer 100 waarvan ook altijd een paar slangen. “Met de slangen hebben wij ook wel eens fotoshoots gedaan, naar spreekbeurten of feestjes geweest.” In de weekenden gaan zij altijd met Ice en Pearly op pad en struinen zij regelmatig door de bossen van Engden (Duitsland) om wild te spotten. Arinca vertelt: “Wij hebben gekozen voor een leven zonder kinderen, maar zijn altijd druk met Ice en Pearly. Zij voelen ook een beetje als onze kinderen.”

Naast hun dieren houden Arinca en haar man van auto’s. Op dit moment hebben zij zes auto’s: drie Corvettes, een Lincoln Continental en twee auto’s voor dagelijks gebruik. “De corvettes en Lincoln gebruiken wij eigenlijk alleen bij mooi weer. Wij zijn lid van een Corvette groep waarbij wij ook naar verschillende meetings gaan van april tot oktober.“

De werksfeer en collega’s op kantoor zorgen ervoor dat Arinca al 24 jaar elke dag met plezier naar haar werk gaat. In de toekomst wil ze graag nog met haar man naar Amerika voor een mooie reis. “Wij zijn inmiddels al drie keer in Amerika geweest, maar wij vinden het daar zo mooi dat wij graag nog eens terug gaan. Wie weet dat wij in de toekomst ook wel een camper kopen en daarmee gaan rondtrekken of ergens gaan overwinteren.”