Met de beste collega – Carola

Fill 1
Met de beste collega - Carola - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Carola van Dijk

Vandaag zijn wij afgereisd naar het midden van het land. Op een mooie locatie in de bossen bij Baarn ontmoeten wij onze collega Carola van Dijk. Carola is 43 jaar oud en opgegroeid in Noord Holland. Vanuit hier is zij samen met haar ouders en zussen verhuist naar Amersfoort waar zij 20 jaar heeft gewoond. Op het moment dat zij is gaan samenwonen met haar vriend is zij verhuist naar Baarn. Hier woont zij momenteel nog steeds.

In Carola’s werkzame leven heeft zij verschillende dingen gedaan. Zo heeft zij bij een slager gewerkt en ook negentien jaar bij de McDonalds. Hier heeft zij jarenlang met veel plezier verschillende werkzaamheden uitgevoerd; van de McDrive, tot het schoonmaken van de lobby en de werkzaamheden in de keuken. Carola vertelt: “Ik heb speciaal onderwijs gedaan en hier het benodigde certificaat behaald. Vanaf het moment dat wij destijds naar Amersfoort zijn verhuist ben ik direct aan het werk gegaan.”

Als je Carola vraagt waar zij het meest trots op is begint ze te stralen en zegt: “Ik heb een zoontje van 10 jaar en daar ben ik echt heel erg trots op. Hij zit momenteel in groep 6.” In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig met schilderen, puzzelt ze graag of doet ze aan sport. Ook gaat ze graag op pad met haar zoontje: “Hij vindt het nu heerlijk om naar Monkey Town te gaan, maar ook pretparken zoals Hellendoorn of de Efteling vinden wij erg leuk om naar toe te gaan.”

Via een jobcoach van de gemeente is Carola 5 jaar geleden bij ATALIAN terecht gekomen als schoonmaakmedewerker. Het gaat nu erg goed met Carola waardoor er geen directe begeleiding meer nodig is vanuit de jobcoach. Wel vind er nog met regelmaat controle plaats om te kijken of de werkzaamheden nog hetzelfde zijn en alles nog steeds goed gaat. Carola werkt op twee verschillende locaties bij Amerpoort: “Als het droog is ga ik altijd op de fiets naar het werk. Mijn dag begint altijd al om 6.30 uur, omdat wij alles moeten schoonmaken voordat de cliënten komen.” Carola vindt de werkplek erg leuk, omdat zij ook echt iets kan betekenen voor de cliënten zodat zij weer in een schone ruimte komen. Zowel op werk als privé gebied is Carola op dit moment heel tevreden: “Het gaat privé goed en ik ga met plezier naar het werk; wat wil een mens nog meer.”