Met de beste collega – Lion

Fill 1
Met de beste collega - Lion - Atalian

Er werken bij ons veel verschillende medewerkers door het hele land, van Maastricht tot Groningen en van Amsterdam tot Enschede. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal, passie en dromen. Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen om daarmee de vraag te beantwoorden: wie zijn de gezichten achter onze organisatie? Als sociaal en betrokken organisatie vinden we dit belangrijk.

Lion Egberts

Lion is een jongeman van 31 jaar, geboren in Velp en opgegroeid met zijn ouders en zusje. Omdat hij extra begeleiding nodig had, ging hij na de basisschool naar het speciaal onderwijs. Inmiddels woont hij al zes jaar zelfstandig in Arnhem en heeft hij een enorme passie voor Japan.

Deze passie ontstond al op jonge leeftijd door Japanse series, waarvan de meest bekende Pokémon. Lion raakte gefascineerd door het land, de vechtsport Kendo en vooral de taal. Hij volgde maar liefst zeven jaar lang een opleiding om Japans te leren en spreekt inmiddels een aardig woordje Japans. Op 26-jarige leeftijd ondernam Lion zijn eerste soloreis, die hem natuurlijk naar Japan bracht. Het was zijn eerste keer alleen op vakantie, de eerste keer alleen vliegen en de eerste keer in Japan. Lion: ‘’In Japan is alles goed geregeld. Het is heel schoon, op tijd en goed verzorgd. Dit vind ik erg fijn want dan weet je waar je aan toe bent.’’

Na het speciaal onderwijs kreeg Lion hulp vanuit de school om een stageplek te vinden. Zijn eerst stage was in de catering. Hoewel het een spannende stap was, ontdekte Lion al snel dat hij zich in de cateringomgeving op zijn plek voelde. Hij werkte hard en kreeg waardering. Deze stage bood hem een mooie springplank naar een betaalde baan.

Lion heeft gewerkt in verschillende horecagelegenheden, waaronder een restaurant, café en uiteindelijk een koffietentje. Hij vertelt enthousiast: ‘Met als achternaam Egberts heeft het zo moeten zijn dat ik in een koffiebar ben gaan werken. Haha je weet wel, van Douwe Egberts’’. Toen de eigenaar de koffietent verkocht, ging Lion op zoek naar een nieuwe baan. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Atalian en nam hij een kijkje bij het kantoor van Teijin in Arnhem. Lion werd direct enthousiast van het Japanse bedrijf Teijin door het prachtige gebouw en natuurlijk de Japanse connectie.

Lion werkt inmiddels drie jaar bij ons en geniet enorm van zijn werk en de samenwerking met zijn collega’s en leidinggevende Raoul (rayonmanager Atalian). Een van zijn favoriete bezigheden is het verwelkomen van gasten in verschillende talen, waaronder Frans en Japans. Raoul merkt op dat Lion een bekend gezicht is binnen Teijin, veel bezoekers graag een praatje maken en dat iedereen hem als een vriendelijke en hardwerkende collega beschouwen.

Weet je wat Lion extra speciaal maakt? Op donderdag laat hij zijn fiets bij kantoor staan en pakt hij de trein naar Velp om zijn moeder te bezoeken. Hoewel hij op vrijdag vrij is, komt hij vaak even langs op het werk voor een kop koffie en een broodje.

Wat de toekomst betreft, heeft Lion zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging; Chinees leren. We wensen hem veel succes bij deze volgende stap.
‘’読んで下さって、ありがとうございます, yonde kudasatte, arigatōgozaimasu, bedankt voor het lezen.