Atalian Catering realiseert zes ‘Gezonde Schoolkantines’

Fill 1
Atalian Catering realiseert zes ‘Gezonde Schoolkantines’ - Atalian

Atalian Catering realiseert zes schoolkantines van Drenthe College die voldoen aan het programma “De Gezonde Schoolkantine” van het Voedingscentrum.

Woensdag 20 januari reikte directeur Wim Beekman met zes spelers van FC Emmen zes ‘Gezonde schoolkantine schalen’ uit aan manager Facilitair DC Peter Kuyper en het Atalian team van kantinemedewerkers. Het Voedingscentrum, eerlijk over eten, stelt de schalen beschikbaar.

Bij alle zes scholen in Meppel en Emmen is Atalian Catering verantwoordelijk voor het vernieuwde catering concept. Het “Time-out” concept van Atalian Catering geeft invulling aan de behoefte aan lekkere en gezonde voeding en voldoet aan de eisen van de “Gezonde Schoolkantine” van het Voedingscentrum. Atalian Catering is in 2015 samen met het Drenthe College de uitdaging aangegaan om eind 2015 de Gezonde Schoolkantine te realiseren.

Met het behalen van de predicaten gezonde schoolkantines is in Drenthe het aantal gelijk verdubbeld, van zes naar twaalf. Het Voedingscentrum heeft verschillende eisen geformuleerd om gezonder eten en drinken op scholen te stimuleren. Waaronder: minimaal 75% basisvoedingsmiddelen uit de schijf van 5 (Gevarieerd, niet te veel, bewegen, minder verzadigd vet, veel groente, fruit en brood) en maximaal 25% buiten de schaal van 5.

Het “Time-out” concept van Atalian Catering geeft invulling aan de behoefte aan lekkere en gezonde voeding en voldoet aan de eisen van de “Gezonde Schoolkantine” van het Voedingscentrum.

Over Drenthe College

Drenthe College is een mbo- en opleidingencentrum. Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel.

Meer weten over de Gezonde schoolkantine?

Kijk op Voedingscentrum: http://gezondeschoolkantine.voedingscentrum.nl

Contact opnemen

Meer weten of advies op maat?

Contact opnemen

Meer weten of advies op maat?

Wilt u meer informatie over onze oplossingen of een advies op maat? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Altijd op de hoogte

Nieuws en media

Fill 1